Скандал в ефир! Шеф се репчи за удавените деца: Не е виновен вълнолома, а родителите!

20180816_123605

Генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“ Ангел Забуртов се заяде откровено по телефона с водещата на сутрешния блок по Би Ти Ви Биляна Гавазова след инцидента с удавените деца край вълнолома във Варна.

„Според вас кой е виновен“, отговори с въпрос на въпроса Забуртов без да си даде сметка за почернените родители на двете деца. Първото беше открито в бурното море вчера, а 14-годишният Диан още се издирва. При акцията пострада един от водолазите.

„Целта на вълнолома е да разбива вълните. Разходките по него са страничен проблем. Когато има 5 бала вълнение е опасно и не могат хора да се разхождат там“ каза генералният директор на ДП „Пристанищна инфраструктура“.

Варненци не спират да коментират окаяното състояние на съоръжението, за което пряко отговаря Ангел Забуртов. От него стърчат арматурни железа. Според директора обаче, не е нормално родителите да пуснат сами децата си на вълнолома при вълнение от 5 бала.

Той изрази изумлението си от факта, че след 110 г. на това съоръжение сме се докарали да имаме нужда от обучение за призиви за безопасност при 5 бала вълнение и, че трябва районът да се обезопаси.

Ангел Забуртов отбеляза, че това е любимо място за разходки на варненци. „Освен превенция и да възпитаме децата си да носят отговорност и да не подценяват риска, друго не може да се направи“, добави той.

На въпрос дали съоръжението не може да се обезопаси, Забуртов отсече: „Как да обезопасиш съоръжение, което е предназначено да разбива вълни. Нека местните хора отговорно да кажат къде са виждали да има парапет на вълнолом“.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ