В Пиринско е страшно! 200 души в болница за…

Болница

Десетки санданчани с чревни разстройства, световъртеж, гадене и силни болки в стомаха потърсиха помощ от личните лекари в последните дни. През 17-те кабинета в сградата с такива оплаквания на ден преминават общо между 150-200 човека, заявиха медици. Най-чести са оплакванията при децата и възрастните хора и тези с отслабнала имунна система, пише „Струма“.

Вчера имало и двама натровили се от агнешко месо, същите са били препратени за лечение в болниците в Петрич и Благоевград, по избор на пациента. Потърпевшата Кръстана Николова сподели, че почувствала обща слабост, световъртеж с гадене и повръщане. И допълни, че се е почувствала по-добре, след като изпила няколко чаши преварена вода с лимон и две три лъжици мед.

Джипито д-р Божана Стоянова е категорична, че при малките деца и възрастните хора е задължителна консумацията на преварена вода или минерална, за да не се стигне до обезводняване на организма и усложняване на състоянието, което налага настаняване в инфекциозно отделение. В санданската болница това отделение е закрито от много години. Пациентите с тези симптоми се препращат в други съседни болници.

Според д-р Стоянова през летните месеци чревното разстройство е често явление и няма място за паника сред населението. Рязката промяна на температурата и жегата също повлияват за възникване на чревно разстройство. Но главната причина според лекарката е неспазване на хигиена при консумиране на плодове и зеленчуци. При спазване на лекарските указания чревното разстройство преминава за три дни, в случай че няма по-сериозно усложнение на чревния тракт.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ