Румяна Коларова: Кирил Петков се уплаши от Гешев! Премиерът и Радев са на двата бряга, това е само началото на сблъсъка им

доц. Румяна Коларова

Очевидно се търси смяна на фокуса. Не съм юрист, но преди разпита на Кирил Петков е имало предварителен разговор. Това заяви пред Би Ти Ви политологът Румяна Коларова.

„Съдебната власт в България се класифицира като остатъци от тоталитарния режим. Когато е приемана конституцията ни, е даден специален статут на съдебната система. Големият въпрос е как тези остатъци влияят днес.

Имаме хроничен проблем, който има ново развитие. Природата му не може да се търси в тази ситуация. Основният принцип на демокрацията е в диалога. Министър-председателят беше уплашен. Даде пресконференция, за да се застрахова. Той си говори с Иван Гешев през медиите. Главният прокурор пък води диалог с премиера чрез съдебната система“, заяви Коларова.

„Румен Радев има 5 години мандат и сигурен хоризонт, докато на Кирил Петков му дават още година и половина. Двамата са на двата бряга. Това е сблъсък между човек, който владее цялата власт и тези хора, които тепърва влизат в нея. Министерският съвет трябва да контролира цялата власт. Въпросът е до колко ще отстъпи президентът. Двамата развиват популизма си на различни теми. Президентът – по темата „Северна Македония“, а Кирил Петков – с борбата с корупцията. Това е само началото на сблъсъка им“, каза още Румяна Коларова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ