Дъщерята на генерал Бриго Аспарухов стана шеф в Министерство, контролирано от БСП

Министерство на земеделието

Светлана, дъщеря на бившия шеф на разузнаването и водеща фигура в БСП Бриго Аспарухов е получила важно назначение в Министерството на земеделието. Това научи Faktor.bg  от свои източници.

От началото на тази седмица та е шеф на отдела „Връзки с обществеността и протокол“. Няма информация да е провеждан конкурс за важната позиция, но това едва ли е и от значение, след като министерството беше поверено от четворната коалиция на БСП. Корнелия Нинова се пребори историкът Иван Иванов да оглави българското земеделие, а той вероятно е върнал жеста.

На „Позитано“ 20 отдавна не е тайна, че ген. Аспарухов е един от много близките до Корнелия Нинова, а някои дори го определят като сив кардинал в партията. Преди време разузнавачът дори беше обвинен, че играе роля на цензор във вестник „Дума“.

За Светлана Аспарухова се знае, че се е занимавала с пиар. Името и  се свързваше с лидера на „Хиподил“ и „Глас народен“ Светльо Витков.  В продължение на години беше най-близкият му съратник  в политиката, дори стана част от инициативния комитет, който го издигна за президент през 2016 година. През миналата есен Светлана влезе в парламента като съветник на червения депутат Петър Кънев, но явно БСП са се погрижили да заеме по-значим пост в управлението.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ