Лозан Панов все пак ще бъде съдия във ВАС, днешното решение мина “на косъм“

Лозан Панов

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет все пак преназначи Лозан Панов за съдия във Върховния административен съд.

Това се случи днес на извънредно заседание, след като вчера колегията не събра мнозинство, за да гласува заявлението на Панов. Тогава седем кадровици подкрепиха молбата му, а двама – представляващият ВСС Боян Магдалинчев и Драгомир Кояджиков, бяха „против“. Така не се събраха необходимите осем гласа.

Днешното решение мина „на косъм“. Магдалинчев и Кояджиков не присъстваха на заседанието, макар по-рано да участваха в това на Пленума на ВСС. Главният секретар на ВСС Тихомир Димитров заяви, че не може да открие Магдалинчев, а кабинетът на Кояджиков е заключен. Но в заседанието се включиха Даниела Марчева и Вероника Имова, които по обективни причини вчера отсъстваха, съобщава правният портал lex.bg.

Така на ръба на кворума молбата на Панов да се върне на работа във ВАС беше удовлетворена. За нея гласуваха осемте присъстващи кадровици – Марчева, Имова, Цветинка Пашкунова, Олга Керелска, Атанаска Дишева, Боян Новански, Стефан Гроздев и председателят на ВАС Георги Чолаков.

Така от 11 февруари Лозан Панов трябва да се върне във ВАС, където правораздаваше до 2015 г., когато беше избран за шеф на ВКС.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ