Пет дни плюе Банско, събота отиде да се тагне от там! И държавата издържа тези идиоти…

7 Dni Bulgaria09.02.2022
банско

Много е тъпо да видиш по една телевизия „сензационен“ репортаж от „побоя“ над някакъв диалектен скиор над Банско, а после да ти пуснат впечатляващо добре платена реклама от туристическото ведомство, която кани хората на почивка в България!

Това говори за тотална идиотия по отношение на българската туристическа политика. На правителство, на медии, на държава. Много ми се ще да видя какво ще се случи, ако в турска национална телевизия се промъкне репортаж за окрадена хотелска стая в Белек. Или в гръцката – за високи сметки в Санторини.

Тук не става дума за информационно затъмнение. Тук става дума за проветряване на главите от дребнотемие. И за бизнес. За бизнес, който вкарваше милиарди в държавната хазна. Вкарваше, защото с това разбиране на проблемите, с това отношение към българския туризъм, с тази епидемична криза, той ще спре да вкарва. Намаляването вече започна.

Кризата в сектора е наистина огромна! Минете по главната пешеходна улица в Банско. Битката на механите за всяко едно гладно гърло, разхождащо се там, е жестока. Изскачат хора от всякъде и те канят, дърпат, превръщат го в кулинарен пехливанлък. Знаят че спасението им си ти, защото държавата ги е загърбила.

Правителството обеща помощ на тези хора. До момента такава няма. Хубаво, финансово не може, но има други, имиджови начини. Събери собствениците на големите медии, обясни им, че като наливаш в бездънните им каци милиони от държавната хазна, поне да не плюят по бизнеса, който пълни тази хазна.

Какво разбрахме дотук от Пампорово? Че синчето на един депутат отишло на пистата без телефон и полицията веднага го намерила! Вълнуваща информация, няма що! А, да, хванали и 3 руски проститутки.

Какво разбрахме дотук от Боровец? Полицаи тайно се хранели всеки ден в един ресторант, за да го оставят да работи в неспазване на мерките.

Какво разбрахме дотук от Банско по телевизиите? Супата била 30 лева, било пълно с Омикрон, падат лавини непрекъснато и бият горе на пистата!

Хора, това е идиотско, плюете в кацата, от която преяждате! И догодина ще останете гладни, защото няма да има какво да рекламирате, от какво да сучете.

Най-тъпото е, че голяма част от тези, които водят войната с Банско, тичат събота и неделя там. И не си тръгват, докато не се тагнат я от Обецановата, я от VIP Room със супите по 30 лева, я горе от пистата, преди да са ги „набили“. И странно, не ги е страх дори от омикрона в Банско, за който сами са съобщили.

Откакто COVID стъпи в България, държавата е в перманентна война с Банско. Все още никой не може да обясни защо в разгара на сезона преди две години, този курорт единствен (!) бе затворен от властите като паразитно гето. Никой не може да обясни защо там все още няма втори лифт, нищо, че предизборно няма партия, дето да не го е обещала! Няма обяснение и за медийната кампания днес срещу Банско.

На този фон няма обяснение и защо Банско за 10-та поредна година е избран от самите световни туристи за курорт №1 на България.

Всъщност има – хората харесват това, което държавата се опитва да унищожи!

Волно или неволно…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ