Трагедията е огромна! Починалият в пожар в Пловдивско е бил обичан учител

антим

56-годишният Антим Мърцев, който загина при пожар в дома си в пловдивския квартал „Тракия“, е преподавател в Селскотостопанската гимназия в Садово. Това съобщава „Монитор“, позовавайки се на директора на учебното заведение Димитър Йорданов.

Йорданов не можеше да повярва, че трагедията наистина се е случила и питаше дали черната новина е истина. „В отпуска съм в момента, но трябва да проучим кога ще е погребението, да отидем от гимназията, да поднесем венци”, каза Йорданов.

По думите му загиналият е преподавал в гимназията от 2010 г. „Той е учител агроном и преподаваше по специалните предмети – растениевъдство, животновъдство. Беше класен ръководител на 9”б” клас, чиято специалност е „Монтьор на селскостопанска техника”. Антим ръководеше и футболния отбор по проект. Шокирани сме от случилото се. Той беше отзивчив и децата го обичаха”, обясни още директорът на гимназията.

Огънят в жилището на Антим и Марияна Мърцеви лумнал около 22 часа. Първо започнал да пуши телевизорът и мъжът грабнал приемника, за да го изнесе навън и да не подпали стаята. Телевизорът обаче се запалил, а огънят бързо обхванал жилището. На адресът били изпратени пожарникари, които успели да изгасят пламъците, но стопанинът на апартамента вече бил мъртъв. „Ще трябва да обявим конкурс за мястото му и да назначим нов преподавател. Много жалко за колегата”, каза още директорът на гимназията в Садово.

Снимка: Монитор



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ