Първият директен полет по линията София-Скопие е днес, започнаха и резервации за граждани за март

Военният самолет „Спартан“

Първият директен полет по линията София-Скопие е днес. Той се осъществява месец след визитата на Кирил Петков в Северна Македония, след която той обща директна авиолиния между София и Скопие.

Вчера тримата министри от България и двама от Северна Македония участваха в заседание на междуведомствената работна група за сътрудничество в областите инфраструктура, транспорт и свързаност.

Днес за Скопие заминават министрите на транспорта и съобщенията Николай Събев и на туризма Христо Проданов, над 20 представители на туристическия сектор у нас, както и председателят на парламентарната комисия по туризъм Илин Димитров, информира „OFFNews“.

От делегацията на Северна Македония ще пътуват министърът на транспорта и съобщенията Благой Бочварски, министърът на местното самоуправление Горан Милевски и г-жа Размена Дуровик, държавен секретар в Министерство на икономиката.

Те ще бъдат посрещнати от македонския министър на икономиката Крешник Бектеши и Ангел Ангелов, извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Северна Македония. В Скопие предстоят двустранни политически и бизнес срещи между делегациите.

След срещите е предвидена и съвместна пресконференция. В края на работния ден българската делегация ще се завърне с полет по маршрута между двете столици.

Очакванията са след срещата да бъде постигнато съгласие за сътрудничество в областта на туризма.

Пътническите полети по линията трябва да стартират през март, както обеща премиерът Кирил Петков.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ