Радев, Бойко ви остави уредена България! Вие с Киро я плячкосахте и съсипахте за 10 месеца

7 Dni Bulgaria16.02.2022
бойко борисов

Румен Радев зарязва лозе и хули: Правителството на Кирил Петков завари една зловещо плячкосана държава!

Ами не, г-н президент!

Държавата е зловещо плячкосвана от 10 месеца насам, откакто вие и вашите марионетни правителства я управляват.

През май 2021 г. първият ви служебен кабинет завари стабилна икономика с ръст, почти нулеви инфлация и безработица, държавна помощ за малкия и среден бизнес в условията на пандемия.

През февруари 2022 г. инфлацията официално е двуцифрено число, безработицата скача, няма НИКАКВА държавна помощ за бизнеса, не е усвоен даже евроцент от Плана за възстановяване (при положение че повечето европейски страни изхарчиха и вторите си траншове), горивото е 3 лева, краставиците – 8, хлябът – почти 3, токът четири пъти по-скъп…Замразени са ВСИЧКИ инфраструктурни проекти. Спряно е строителството на новите лъчове на софийското метро. Не е изграден дори километър от магистралите „Хемус“, „Струма“ и „Европа“.

Такава е реалността, каквато хората я усещат според джоба и сетивата си.

А България дори няма приет държавен бюджет за новата година, макар че февруари вече изтича! Чудо невиждано в новата ни история.

В същото време три-четири семейства, любовници и шуробаджанаци от обкръжението на Кирил Петков и Асен Василев си разпределиха баницата и сложиха ръка на еврофондовете и обществените поръчки по министерствата.

Но вие продължавате да пробутвате мантрите за „чекмеджета на Борисов и Мата Хари“. И да съставяте списъци с корумпирани по гугъл.

Това, уви, няма да напълни хладилниците на българина. Няма да му спести катастрофите по нагъчканите тесни пътища. Няма да компенсира закъсалия му покрай ковида и социалната изолация поминък.

Да, Кирил Петков може и да е заварил ПЛЯЧКОСАНА държава, но ПЛЯЧКОСАНА от вашите служебни правителства, г-н президент!

Краде се, както не се е крало ни при комунизма, ни при Виденов, ни при Костов, ни при Царя. Марионетните ви кабинети са световни шампиони в разграбването на национален ресурс.

Така че – дайте го по-скромно! Почнете със самокритика, от себе си.

Например с: „Аз, Румен Радев, и моите премиери Стефан Янев и Кирил Петков плюс премиерът в сянка Асен Василев дойдохме, за да ви ограбим, драги сънародници. И да тропосаме цялата вина на Бойко Борисов. Извинете ни за причиненото неудобство, благодарим за съдействието и вашата свещена простота…“

От профила във Фейсбук на журналиста Недялко Недялков



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ