Мая Манолова се появи, нахрачи управляващите и призна: В ляво има луфт за нова партия, дали съм аз…

Протест, Мая Манолова

Президентът Румен Радев се опитва да вкара правителството в дневния ред на хората, защото те като че ли се занимават със собствените си проблеми, основно с кадрови назначения на свои хора, а цените растат нагоре, тревогите на хората, че няма да могат да си платят сметките, се увеличават. Това заяви председателят на „Изправи се.БГ” Мая Манолова Манолова.

„Очевидно има разнобой в коалицията по съдебната реформа. Това е тема, по която гражданите, които бяха по площадите, са безкомпромисни”, заяви тя.

„Моят призив към управляващата коалиция, поне към тези партньори, които искат съдебна реформа, е да не го отлагат във времето. Политическото време е сгъстено. Никой няма да ги остави 100 дни, 4 месеца… Анализите трябваше да бъдат направени още в предизборната кампания”, отсече Манолова.

„Надявам се, че правителството и четворната коалиция ще се заеме с проблемите на гражданите. Да предприемат конкретни действия срещу инфлацията, конкретни действия за домакинствата.

Тревогата наистина е огромна. Реално и минималното повишение на заплатите и пенсиите е изядено от инфлацията. До момента компенсации е получил само бизнесът и то частично.

Инфлацията има едно положително качество – че лесно пълни хазната. И всъщност отчетите, които дава Министерство на финансите, са за преизпълнение.

Погледът напред, през бюджета, който окончателно ще бъде приет, не дава надежда на най-бедните, на уязвимите, че ще получат адекватна помощ от държавата. Далеч сме от социален бюджет. Неравенствата не просто се бетонират, но и разрастват”, каза още тя.

Дали ние ще направим партия, или някой друг ще я направи, работещите хора имат нужда от подкрепа. Има огромен луфт в ляво за подкрепа на социалните групи”, подчерта Манолова.

Тя не отговори на въпроса дали е коментирала с президента Радев идеята си за бъдещ ляв проект.

Мястото ще бъде заето, защото то е празно. Има нужда от него, от проект, който да защитава хората и да е на тяхна страна”, категорична бе бившата депутатка.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ