Отмъщението на Корнелия: Калоян Паргов е аут, вече не е председател на БСП- София

Корнелия Нинова 1

Корнелия Нинова успя да си отмъсти на своя критик Калоян Паргов – неприсъственото заседание на Националния съвет на БСП потвърди, че ще наложи наказание на председателя на Столичната организация и общински съветник Калоян Паргов и ще му отнеме правото да заема публични длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година.

До решението се стигна, след като група социалисти от БСП-София, окуражени от Нинова, изпратиха писмо с искането Паргов да бъде наказан заради участието на групата на БСП в Общинския съвет за скандалната сделка за осветлението в столицата. Въпреки, че бяха събрани необходимите гласове още вчера, този следобед изтече крайният срок за тези, които не бяха гласували.

За БНР Паргов определи обвиненията като нагласени: „Казусът приключи преди две минути, в 17.00 часа с края на срока на заседанието на подпис. Нямам съмнение, че са събрани повече от 50% необходими подписи.

Начинът, по който се случва това, е порочен, недемократичен и е в разрез с прокламираната демокрация в БСП, която не дава право дори на този, който бива обвиняван, да може да се защити адекватно. Това е поредния лош сигнал, който дава БСП, на фона на кризите, с които и ние сме призвани като партия да се справяме в момента“.

Подкрепата за Калоян Паргов са дали знакови имена от социалистите: „Лични фигури начело с Анжел Вагенщайн, прoф. Андрей Пантев и много други“.

През седмицата и бившият говорител на служебното правителство Антон Кутев напусна доброволно Националния съвет на БСП поради задълбочаващите се политически различия с тясното политическо ръководство на партията.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ