Извънредно! БСП поиска оставката на Валентин Радев: Държавата да върне парите на всички пострадали шофьори!

Корнелия-Нинова-и-Борисов

БСП поиска извънредно заседание на парламента през следващата седмица. Причината е казусът с „Олимпик“ и сривът в Търговския регистъра.

От левицата настояват парламентът да реши държавата да поеме загубите на близо 270 хил. души с „Гражданска отговорност“ от фалиралото кипърско дружество „Олимпик“.

Червената опозиция настоява и за изслушване на премиера Бойко Борисов заради кризата с търговския регистър.

Социалистите поискаха и оставката на вътрешния министър Валентин Радев заради обществена поръчка за 1,5 милиона лева. За да бъде свикано извънредно заседание на парламента, от БСП трябва да внесат 48 депутатски подписа, а в парламентарната група има 79 народни представители, предаде Нова тв.

„Държавата да плати чрез обезпечителния си фонд при несъстоятелност на застрахователните дружества. Да върне парите на хората – тези над 200 хиляди души, които са засегнати. Да влезе в техните права и вече държавата България да води делата с кипърското застрахователно дружество. Искаме да дойде министърът на финансите да го обсъдим. И ако е наложително, да направим законодателни промени, така че да гарантираме, че тези хора ще си получат обратно парите“, коментира Корнелия Нинова, председател на БСП.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ