Надвиснаха черни облаци – Мощни бури удариха много места в България! Това ли е краят на лятото?

Времето Прогноза Облаци Небе

Силни бури има в момента в района на Разград, Добрич и Шумен. Страхотен порой се излива в Жеравна. Тежки облаци са надвиснали над Жеравна, където в момента и се излива дъжд, а количеството му е над 10 литра на квадратен метър. Очаква се бурята да се премести към Сунгурларе, Аспарухово и Карнобат.

Подобни бури в момента има в района на Разград, Добрич и Шумен. Утре бури се очакват следобед в Западна България и по поречието на Дунав.

Пороен дъжд с гръмотевици и силен вятър връхлетя и Велико Търново, Горна Оряховица и региона. Малко след 18 часа е започнал да се изсипва проливен дъжд, който не спира и до момента.

Най-тежка е ситуацията в Горна Оряховица, където в пожарната са постъпили сигнали за 3 наводнение къщи в кв. Гарата. В момента се отстраняват паднали на пътя дървета в с. Първомайци и в полскотръмбешкото село Куцина на главното трасе Русе-Велико Търново. В част от селищата във Великотърновско бурята е била придружена от унищожителна градушка.

Пороят и мълниите не пропуснаха и района на Своге, 40 км северно от София. Там също се е разразила жестока гръмотевична буря.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ