Кирил Петков на брифинг обяви кога пада зеленият сертификат в България

Кирил Петков

Първото, което искам да кажа е, че както се вижда по картите червеният цвят отстъпва на жълтия и влизаме в етап 2 и етап 3. В съвсем къс период ще стигнем и етап 1, което означава, че България ще е зелена зона. Това заяви премиерът Кирил Петков по време на брифинг на Министерски съвет.

„Успяхме да минем през тази вълна, без да затваряме бизнеси. Всичко постигнато до този момент, успяхме да прогнозираме, че към 20 март можем да прекратим всички взаимодействия със зеления сертификат и той да бъде регламентиран само в Европа“, каза той.

„Искам да благодаря на целия екип за активната ваксинация. Това помогна да преминем през Омикрон вълната. Ще продължим да мотивираме българите да се ваксинират, за да може следващите вълни да са все по-малки“, обясни Петков.

„Искам да благодаря на всички лекари на първа линия, защото нямаше да минем през тази вълна, ако те не работеха денонощно. Новината днес е, че планът дава като край на зелените сертификати 20 март“, завърши премиерът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ