Нагли измамници: Братя вързаха десетки с кредити за скъпи телефони

Полиция

Полицията арестува двама братя за мащабна измама в Пловдивско и Видин. Те са задържани за 72 часа и са с повдигнато обвинение, пише Марица.

Единият брат се свързал с част от пострадалите хора и ги убедил да сключат договори за кредит на тяхно име за закупуване на скъпи мобилни телефони. Той обещавал, че ще плаща вноските по заемите, но трябва да му предадат апаратите. След като се сдобил с мобилните телефони, измамникът прекъсвал връзката с пострадалите.

Събрани са доказателства, че извършвал измами и по още една схема. Той твърдял, че заедно с брат си често пътували до Дания. Оттам доставяли техника на изгодни цени. За целта вземал капаро от различни лица. Впоследствие не доставял обещаните стоки, измислял различни причини за това и прекъсвал връзка с клиентите.

В началото на месец декември 2021 г. двамата братя обещали на 28-годишна жена да продадат кучето й в Дания за 2000 лева. Взели животното, след което не заплатили дължимата сума и преустановили връзка с нея.

Разследването по случая е започнало през месец юни миналата година, след като една от пострадалите жени е подала сигнал в полицията за измама със закупуване на телефон с кредит.

Досъдебното производство се води в отдел „Криминална полиция“. Установено е, че извършените измами са общо 30 и са извършени както в Пловдивско, така и във Видин.

Днес съдът в Асеновград ще реши дали да уважи искането на прокуратурата за постоянното задържане на братята под стража.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ