Уличен музикант просълзи България, изплака съдбата си в писмо! След случайна среща животът му става ад!

Man writing on the paper in the office

Уличен музикант реши да разкаже тъжната си история в писмо. Иван Стоянов е от Варна и изкарва прехраната си като свири на открито. След случайна среща обаче съдбата му се преобръща…

„Днес за пореден път бях в Силистра, за давам показания пред съдия. И реших съвсем спонтанно да напиша няколко реда, да разкажа накратко моята история и да дам гласност на това, което ме сполетя, и най вече за да разберат повече хора в каква мутренска и проядена от корупция държава живеем.

Казвам се Иван Христов Стоянов от Варна и съм уличен музикант – свиря на акордеон. През месец септември съвсем случайно се запознах с един Господин –Петър Колев, който се представи за адвокат и ми предложи да му намирам клиенти, които имат проблеми с „Енерго Про”, за което ми обеща процент. Мен това напълно ме устройваше и месец по късно аз отидох до офиса му. Още като ме видя ми каза „идваш по поръчка. Трябва да се обадиш по телефона и ще ти дам 200 лева”. Казах му, че няма проблем и да ми обясни какво да кажа.

Оказа се, че трябва да се обадя на тел.112 и да съобщя, че в Окръжен съд –Варна има поставена бомба, за да се отложи някакво дело. Отказах категорично, защото това е престъпление. Петър Колев не се разсърди и каза, че ще намери кой да се обади а на мен ще намери друга работа –редовна. Поговорихме още малко и той ме отпрати като се уговорихме да мина друг ден за да поговорим. Няколко дена по-късно минах отново през офиса му. Петър Колев ме изпрати до една банка, за да направя един превод, както и да изпратя някакви документи до Окръжен съд Силистра по Еконт. Няколко дни по-късно ме изпрати  да получа документи от Силистренски окръжен съд, както и да си открия банкова  сметка. Увери ме, че всичко е редовно и ми обеща да получа 5000 лева на два пъти. Аз като помислих и се съгласих, в крайна сметка трябваше да внасям, а не да тегля. Всичко вървеше добре до момента, когато взех някакви документи от Силистренски Окръжен съд и му ги занесох до тях на улица „Бук”. Петър Колев ме чакаше в колата си. Когато му дадох документите, той се разплати с мен и ми даде  останалите 2500 лв. Докато разговаряхме телефонът му званна и той излезе да говори извън колата, но аз го чух да казва „Бушонът донесе документите, трябва да се действа бързо, за да не се наложи да връщаме”.

Тогава аз разбрах, че ме използват като „бушон„ и когато Петър се върна в колата, аз директно го попитах дали има нещо нередно и ако има такова нещо, ще подам сигнал в полицията. Тази моя реакция го вбеси и той ми се разкрещя с думите „мършо, затвори си устата, защото работата е много сериозна и те убивам без да ми мигне окото”. Извади между седалките пистолет и ми го опря в главата с думите „Всичко е наред”. Слязох от колата и не знах какво да направя и накъде да тръгна. Бях в шок. След няколко дни прочетох в интернет, че Петър Колев е измамник и не е никакъв адвокат. Прочетох, че е завлякъл много хора с над 1 000 000 лева и че откраднал кола с дете във нея. Бях изумен, не можех да повярвам, че ми се случва подобно нещо.

На следващият ден отидох пак при него и го попитах отново има ли нещо нередно и защо ме е нарекъл „бушон”. Той ми каза, че не съм разбрал, но видимо беше неспокоен. Взе си телефона, който преди това ми беше дал, за да говорим помежду си. Бях убеден, че имаше нещо нередно и без да се подвоумя написах един сигнал до полицията и прокуратурата в гр.Силистра, като подробно описах това, което Петър Колев ме беше карал да правя.

От тогава ми започнаха проблемите. Няколко дни по-късно ми се обадиха от полицията в Силистра да отида да ме разпитат по повод подадения от мен сигнал. Непосредствено преди разпита в двора на училището, откъдето вземам детето си ме причакаха двама непознати и ме предупредиха да внимавам какво ще говоря за Петър Колев. На следващия ден отидох в полицията в Силистра. Разследващият полицай Диян Минков без да ме е изслушал открито заяви позицията си относно случая като ми каза, че Петър Колев е добро момче и че някой се опитва да го натопи. Каза ми, че и срещу мен има пусната жалба от Петър и трябва да отида до дирекцията на МВР  във Варна за да ме разпитат и там.

На следващия ден, непосредствено преди разпита във Варна, бях пресрещнат от непознат мъж, който започна да ме рита и ме предупреди да внимавам какво ще говоря в полицията. И на разпита във Варна усетих, че не ми вярват. Разследващият полицай открито взе страна в спора – тази на Петър Колев. След този разпит започнаха истинските заплахи.

Намери ме един руснак на име Игор Романенко. Познавах го от преди няколко години. Той започна да ме убеждава, че Петър не е виновен и че трябва да отида при някакъв нотариус да разпиша документи за фирмите на Петър. Заплаши ме, че ще имам сериозни проблеми. Каза ми, че Петър има много влиятелен човек в дирекцията във Варна на име Андреевски и той му пази гърба.

Следващите няколко дни последваха множество заплахи от негова страна и аз реших да се обадя на разследващия полицай Диян Минков от Силистра и да отида да разкажа това, което ми се бе случило предните дни. Бях подготвил и нова жалба до прокуратурата в Силистра. Когато бях вече в кабинета на разследващ полицаи Минков, ми се обажда Игор Романенко и ме пита каде съм. Аз пуснах на високоговорител телефона, за да се чуе разговора и от разследващия полицай. Реших да излъжа руснака и му казах, че пътувам от Плевен. А той се засмя и ми каза ”Иване, ти лъжеш. Ти си в Силистра в полицията. Нали ти казах, че Петър има хора навсякъде”. През това време разследващият полицаи, който само той знаеше за моето идване в Силистра, четеше жалбата ми и се усмихваше. След като изчете написаното, той най-безцеремонно смачка написаното от мен и ми го хвърли в лицето с думите „Измисляш си, Иване, стига писа жалби до прокурора, той да не е бюро жалби”. Бях изумен. Не знаех откъде да потърся помощ. Всички бяха едно и полицията и мутрите.

Ден по-късно  в морската градина във Варна, където свиря, покрай мен мина Петър Колев с двама непознати и ми показва един патрон с думите ”Ей толкова струваш, мършо. Мъртъв си”. Същата вечер, както си свирех дойдоха двама полицаи и ме отведоха във второ раьонно управление и бях задържан за 24 часа под предлог, че ме търсят за опит за кражба на фирмите на Петър Колев. На следващия ден пред вкъщи ме чакаше Петър с няколко татуирани мутри и започнаха да ме бият. Биха ме много. Дойдоха и полицаи, които за мое голямо учудване, вместо да ми помогнат, започнаха да ме убеждават да отида пред нотариуса да разпиша някакви документи. Заведоха ме с полицейската кола до нотариус, а детето ми остана в колата на мутрите, които изрично ме предупредиха, че не разпиша ли, се случва най-лошото с детето ми.

Е, нямаше как. Разписах. Следващите няколко дни не излизах никъде. Детето ми не се чувстваше добре след преживяното. Писах отново няколко жалби за това как са ме принудили, но беше глас в пустиня. Явно много хора са заинтересувани от развоя на този казус. Явно много хора са на хранилка при Петър Колев. Писах и до вътрешна сигурност на МВР София. Викаха ме отново в дирекцията във Варна да ме разпитват за сигнала като постоянно ми се повтаряше, че съм взел грешната страна, че Петър е с позиции не само във Варна, но и в София. Там бил под опеката на „стария професор Стамболиев”. Той правел стратегията на всичките му дела.

За мен лично картинката е от ясна по-ясна. Петър Колев е взел парите  на много хора, които са му се доверили и са повярвали, че е адвокат  и с тези немъчени  пари сега се разплаща наред по етажите на властта. А аз в цялата история щях да стана жертвеното агне, с което Петър да си измие ръцете, за да не върне никога парите на хората.

Днес сутринта преди да ме разпитат пред съдия ме причaка разследващият полицай Минков и ме предупреди най-сериозно да не говоря за служители пред съдята. Аз обаче разказах всичко подробно. Разпознах биячите пред съдията. Детето ми също ги беше разпознало на предходен разпит.
След като пристигнах на автогарата, днес отново ме чакаха двама с татуировки. И пак ме биха.

Не зная какво да правя. Няма да си простя, ако се случи нещо на детето ми, тази мисъл ме мъчи от 6 месеца. Подкрепа и помощ вече не се надявам да получа. Досега съм разпитван девет пъти. Аз съм подал сигнала, а на всички разпити съм като обвиняем. Мутрите и престъпниците са на власт.

Горното написах собственоръчно и с ясното съзнание за последиците от него”.

 

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ