Кличко: Не излизайте по улиците на Киев! Ако напускате дома си, нека това да е само за да се укриете

274816459_502206841272979_6796013300464698343_n

Кметът на Киев Виталий Кличко призова жителите на столицата да не излизат по улиците. В съобщение от местната управа той даде да се разбере, че предстои тежък сблъсък с окупаторските сили и отправи апел към всички да не се опитват да напуснат града, а онези, които се движат из улиците му, да са само работещи в обектите на критичната инфраструктура.

„Ако напускате дома си, нека това да е само за да се укриете“, призова Кличко. И съобщи, че киевското метро се затваря за движение, а подстъпите към него и самите станции ще се ползват само за укритие на гражданите.

Вестите от Киев идват на фона на данни, че първият украински град Мелитопол е бил превзет от руската армия, както от там се изразяват – без съпротива.

Харков обаче успя да отблъсне настъплението в последните часове. Одеса и столицата продължават да са обект на обстрел, улиците са празни, а сигналите за тревога се пускат периодично.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ