Борисов към кмета на Пловдив: Спираш проекта за пробива при Водната палата и пренасочваш 10 милиона лева за „Колежа“

Здравко Димитров, Бойко Борисов

Бойко Борисов и кметът на Пловдив Здравко Димитров обявиха пред журналисти в Хисаря, че са осигурени нужните средства за довършването на строежа на стадион „Христо Ботев“ и за ремонта на ст. „Локомотив“ в парк „Лаута“.

„Водещото ръководство и Бойко Борисов решихме да отделим пари и да завършим започнатото в нашия мандат – на ГЕРБ. Преди малко взехме решение да се отделят пари за стадионите на Локомотив и на Ботев, за да бъдат завършени“, обяви Здравко Димитров.

„Много се направи по времето на ГЕРБ – спортна зала, предстои откриването на 25-метров плувен басейн, художествена галерия. Въпреки трудностите, поемаме ангажимент стадион „Христо Ботев“ да бъде завършен цялостно. Тук до мен са и хората, които ръководят двата проекта“, каза още кметът на Пловдив.

„За стадиона на Ботев са нужни още 10 милиона лева за довършването на цялостния строеж. Трудно е, но ще ги намерим. Поемаме ангажимент и ще се справим. Това, което е поето като ангажимент от Бойко Борисов през години, е изпълнено“, подчерта Здравко Димитров.

„Понеже държавата няма възможност да дава за спорта, ние, пловдивчани със средства от бюджета ще се постараем да ги завършим“, каза още кметът на Пловдив.

В този момент Бойко Борисов го прекъсна и уточни, че правителството няма желание да дава за спорта.

Лидерът на ГЕРБ попита Илиян Филипов на какъв етап е строежът на ст. „Христо Ботев“, а бизнесменът обясни: „На етап приключване на груб строеж е. За да имаме пълна козирка, покриваща стадиона, са необходими още 10 милиона. Искам да благодаря на ГЕРБ, защото, ако не се бяха осигурили тези пари, в Пловдив щяхме да имаме два паметника“.

Кметът на район „Южен“ Костадин Язов говори за стадиона на Локомотив (Пловдив) – „Както обещахте, още докато бяхте премиер – 12 милиона са предвидени по договор за изграждане на три трибуни. Преди няколко месеца обещахте и са факт още 5,6 млн. за двата стадиона. С останалите пари ще се довърши всичко“.

„Пловдив ще има два нови стадиона“, добави Здравко Димитров.

„В Пловдив ще се играе финал на някоя от големите купи, така, както заслужава градът“, каза Бойко Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ