Ексклузивни СНИМКИ! Цветанов и Валери Симеонов празнуват на Жеравна с 20 000 души

29138a0246b31cce7cd669070b212c7f

За мен беше огромно удоволствие за 9-та поредна година, заедно с още близо 20 000 души, да присъствам на откриването на Международния фестивал на фолклорната носия в местността „Добромерица“ край Жеравна. Тази вечер на събитието ме придружиха съпругата ми Деси, народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Сливен Десислава Танева, областният управител Чавдар Божурски, кметът на община Котел Коста Каранашев, кметове на общини и кметства от страната. Това написа председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в социалната мрежа Фейсбук.

„По време на събитието споделих, че атмосферата е уникална и зареждаща, а с всяка следваща година младите хора с народни носии се увеличават. Хората, които са част от този фестивал, се връщат 150 години назад и създават невероятно усещане.

Благодарих на кмета на община Котел Коста Каранашев, който след като стана кмет през 2015 година продължи тази традиция, и заедно с организаторите от Ансамбъл „Българе“ се старае да направи празника все по- хубав. Тук трябва да отчетем и основната роля на Христо Димитров, ръководител на ансамбъл „Българе“, който е един истински родолюбец и патриот. Подчертах, че с такива хора ще се запазят духовността и традициите на нашите деди.

„Днес всички ние, чрез българската фолклорна носия, съпреживяваме цялата традиция на нашата българщина. Радваме се, че сме успешно домакини на проявата за десета поредна година“, заяви на свой ред кметът на община Котел Коста Каранашев“, написа още Цветанов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ