Какво се случва със заведенията в Слънчев бряг след акция „Шум“? Продължават ли лудите партита?

салфетки парти

Специализирана полицейска операция се проведе в „Слънчев бряг” за безопасно движение на пътя. Започна и първият уикенд, след като заради акция „Шум” бяха затворени две заведения в морските ни курорти. Едно от тях работи, след като заповедта на здравната инспекция за нездравословен шум беше отменена, предаде Би Ти Ви.

„Едното от заведенията има възможност да продължи да работи при затворени врати. Другото заведение, за съжаление, няма такава възможност, тъй като е открито изцяло и след 23 ч. не следва да има озвучаване на откритите площи”, заяви д-р Марияна Кофинова, директор на „Здравен контрол” в РЗИ – Бургас.

Заведението работи, но откритите площи към морето са затворени с винил. „Умишлено сме принудени да ограничим капацитета на клуба до един доста сериозен минимум”, каза Иван Дончев, управител на заведението.

Жалбата на собствениците да обявят заповедта за нищожна беше отменена от съда, тъй като актът отпадна. Те обаче заявяват, че ще продължат да търсят правата си по съдебен път.

„От миналата година се полагат сериозни усилия от държавни представители да се промени нещо в „Слънчев бряг” , първата крачка от промяната явно е обезлюдяването”, коментира Иван Дончев.

По същото време в курорта течеше масирана полицейска акция. 12 екипа са разположени на различни места, посочи комисар Неделчо Рачев, началник сектор „Охранителна полиция” на ОД МВР – Бургас.

Служителите на реда попаднаха на водач без валидна шофьорска книжка, както и на шофьор, управлявал автомобила си след употреба на наркотични вещества.

В „Слънчев бряг” тази нощ са съставени 30 акта и 36 фиша. Всички институции извършват проверки по морските ни курорти.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ