Полицаи спряха „Ауди” за проверка, шофьорът извади от панталона си…

Полиция патрулка

На съд с обвинителен акт Окръжната прокуратура във Варна е предала Симеон И. за извършени две престъпления – държане с цел разпространение на марихуана и метамфетамини на стойност над 1000 лева и за управление на МПС след употреба на наркотици.

На 9 февруари тази година около 21 часа полицейски автопатрул засякъл подсъдимия, който управлявал автомобил „Ауди“. Полицейските служители разполагали с информация, че срещу него се води досъдебно производство за държане на наркотични вещества. След като бил спрян на проверка, при извършения обиск на водача служителите на реда открили обемист пакет под ръкава на дрехата му с пакетчета кристалообразно вещество. От панталона си подсъдимият извадил още един пакет с дози марихуана.

В пътуващата в автомобила приятелка на Симеон служителите открили два по-малки плика със съдържание на метамфетамини и марихуана, които й били предоставени от приятеля й за лична употреба. Жената заявила, че Симеон продава наркотици на други зависими.

След обиска Симеон И. бил тестван с дрегер, който показал, че управлява автомобил под въздействието на наркотични вещества. При претърсването на двата адреса, където живеел, били намерени електронни везни, остатъци от наркотици, пликчета за дозиране на наркотиците и 1480 лева и малко долари. Иззетите около 25 грама метамфетамини били със съдържание на активно действащото вещество над 80 процента. Обвинението срещу него е и за държане на близо грам амфетамин и над 12 грама марихуана, като стойността на наркотичните вещества е 1262 лева.

След започване на досъдебното производство Окръжната прокуратура във Варна му наложила мярка за неотклонение „Задържане под стража“ до 72 часа. Уважено било от съда и искането за постоянен арест на мъжа. На 21 май тази година мярката за неотклонение на Симеон И. била изменена в парична гаранция от 2000 лева.

Предстои делото срещу подсъдимия наркоразпространител да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

 За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ