Ето как геят Путин се появи на екраните на БНТ и Нова Телевизия! Идеята е от… Анджелина Джоли

1

Чрез програмата, която използват за реклама, са били хакнати 4-те телевизии, чиито стрийминг в сайтовете им показваше геят Владимир Путин, вместо обичайната програма. Това разказаха от МВР пред „24 часа“.

Софтуерът е бил един и същ и за 4-те телевизии – БНТ, Нова, Блумбърг и Бг он ер. Така киберапашите са ударили само него, вместо телевизиите по отделно. По същество атаката е проста замяна – геят Путин вместо рекламата.  Именно затова  снощната атака е продължила над 20 минути – на телевизиите е трябвало време, за да видят откъде идва. Ако самите те бяха атакувани, изображението щеше да е добавено като нов слот между 2 други слота за филм и предаване например. Така щяха да го отстранят за секунди. Предимството за хакерите обаче щеше да е, че ще ударят и традиционната телевизия, а не само онлайн излъчването.

Самото изображение представлява силно гримиран  вариант на Путин пред традиционното знаме с цветовете на дъгата – символ на ЛГБТ хората – създадена през 2013 г. като подигравка към хомофобските политики на Русия и известна като „Gay Clown Putin“ (геят клоун Путин). Върху позната карикатура е добавен надписът Make love, not war.

Самата идея за подобна атака е от филма „Хакери“ от 1995 г., в който участва и Анджелина Джоли. Там един от героите иска да гледа любимия си сериал и размества програмите на телевизиите, за да си пусне епизода.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ