Защо обвиненият за 53 млн. по аферата „Хемус“ е пуснат от ареста? И как е работил за 50 лева надница

бойко рашков

„Схемата“ с автомагистрала Хемус става все по-неразбираема.

Единственият обвиняем от днес вече е просто под домашен арест. Според него информацията, която е предал на полицаи и прокурори, два часа след това е била в интернет.

Касае се хем за далавера по строителството на остатъка от магистрала Хемус, на приблизителна стойност 2 милиарда лева, хем за престъпление само по лот 5, който е на стойност 197 милиона лева, хем за присвоени точно 53 060 863 лева, хем за престъпление, оразмерено като „53 пъти суми между 200 000 лв. и 1 млн. лв. кеш“.

Тъй като има известна разлика в числата, продължавам да не разбирам дали един-единствен човек е виновен за това гигантско престъпление, дали сам си е предавал и получавал чувалите с която и да е от посочените суми.

Най-удивителното е, че при първоначалното разследване единственият участник в тази гигантска схема по пране на пари, е направил всичко това единствено и само срещу… 50 лева надница на някой и друг приятел при строежа на магистрала Хемус.

Село Кошарево е известно в миналото с подобни свидетелства, както и с тяхната правна валидност, което не пречи една от многото политически дъвки на миналогодишния маратон с избори да бъде надувана още и още.

Надувана от онези, които успешно излъгаха хората, че държавата е фалирана от мафията, че пари няма, че има нужда от реформи, че промяната се случва, че всичко е поновому.

Докле вярвате, ще ви лъжат, уважаеми.

От профила във Фейсбук на продуцента Виктор Димчев



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ