Извънредно! Страшен екшън в Пловдивско, роми опитаха да убият полицай!

полиция
Тумба роми са налетели върху полицейски патрул около 24 часа снощи. Грозният екшън се е разиграл в пловдивското село Шишманци. Униформените са спрели за проверка лек автомобил „Опел“. Установили, че шофьорът е неправоспособен и няма шофьорска книжка. Извезели са табелите на автомобила и са му съставили акт. Човекът си тръгнал, но след малко се върнал с баща си и тумба роми от семейството.
Започнала разправия, а ромите настоявали да бъде върната табелата на автомобила, а полицаите да си тръгнат, тъй като не били от техния регион. Обиждали и псували. В един момент побеснелият баща на санкционирания водач се качил на БМВ-то си и с все сила го забил в полицейската кола. Автомобилът на ченгетата е помлян, но за щастие те не са пострадали. Веднага са подали сигнал до колегите си, които изпратили подкрепление. Петима мъже са арестувани, сред които бащата на виновния шофьор и самият той.

В село Шишманци няма етническо напрежение и ромите в махалата са изключително кротки. Въпросните „екшън“ герои били преселници. По случат е образувано досъдебно производство, пише „Блиц“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ