Ако Русия спре, няма да има война. Ако Украйна спре, няма да има Украйна

Надежда Нейнски

„Ако Русия спре да се бие – няма да има война, ако Украйна спре – няма да има Украйна“, заяви в ефира на Нова тв бившият външен министър Надежда Нейнски.

„Путин не е спрял да заплашва. България не само от гледна точка на солидарност в НАТО, а и в следствие на собствения си интерес – трябва да поиска допълнителни войски от НАТО, трябва да има един общ фронт, защото България е на Черно море“, категорична е Нейнски.

„Трябва да поискаме помощ, ако не го направим – то това е отстъпление от интересите си в България. Ние влязохме в НАТО, за да гарантираме националната си сигурност“, каза още тя. По думите ѝ Путин заплашва с ядрено оръжие, а санкциите могат да бъдат ефективни само, ако се прилагат от всички.

„Най-големият проблем е, че руският посланик си позволява да говори така в България, защото у нас има хора, чийто руски интереси са по-важни от българските“, смята още тя. „Когато говорим за война и една държава е нападнала друга, за да завладее нейната територия, то няма друга гледна точка освен тази на Украйна“, заяви Нейнски.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ