Столът и на земеделския министър се разклати

иван иванов

Един от четиримата министри на БСП в кабинета в „Петков“ загрява за отговор на масови протести срещу себе си. На земеделския Иван Иванов от квотата на Корнелия Нинова в правителството му трепери сериозно под лъжичката заради очаквани действия на браншовици в идните дни.

На 22 март предстои първа демонстрация под министерските прозорци на бул. „Христо Ботев“ 55, организирана от зеленчукопроизводителите, овощарите и картофопроизводителите.

Мотивите, с които те ще искат оставката му, са пълна липса на подкрепа за сектора, както и досега непредставената визия за цялостната политика за развитието му от клетвата на Иванов досега. „Оставени сме сами в кризата. А внимание се обръща само на последствията от санкциите, наложени срещу Русия, докато браншът тъне в забвение“, оплакват се те.

Недоволството от ниските ставки по обвързана подкрепа при картофопроизводителите пък е подсилено и от факта, че в новия програмен период трапезните картофи няма да бъдат подпомагани, а плодове и зеленчуци са с най-ниските ставки по Стратегическия план до 2027 г. за развитие на земеделието и селските райони. Неговият старт е от 2023 г.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ