Италия – 191 млрд, Испания – 70 млрд., Гърция – 30 млрд., Кирил Петков и Асен Василев – 00

7 Dni Bulgaria16.03.2022
payimage-40681

За пореден път прекрачихме „последния“ краен срок и то с поръка да го направим така, че съдържанието му да става за финансиране.

Ето това е капацитетът на настоящето правителство. За него не работят хора, които знаят как се изготвят работещи проекти, съответно няма и как да ги защитят.

Помните ли, че БДЖ щеше да купи влакове и вагони за 2 млрд.лв. със средства от Плана? Е, сега са вече 1 млрд.лв. от Плана, но да се обзаложим ли, че влакчета и вагончета по този План няма да бъдат финансирани!

На 15 октомври второто правителство на Стефан Янев представи в Брюксел своя версия на Плана. Ако някой го е чел, написаното звучи като добре замаскирана комсомолска инициатива, изпъстрена с думата „дигитализация“ – колкото по-начесто, толкова по-добре. Но брюкселци не са се хванали на дигиталната въдица.

На 9 декември Планът е върнат с 43 основни бележки – на практика е отхвърлен.

На 15 февруари България иска удължаване на срока.

На 15 март – най-крайният срок за предаването му, помолихме за още месец отсрочка. Причината – пак нищо читаво не сме измислили.

Борбата е за около 12 млрд.лв., а нашите експерти по изготвяне на програми само на картинка ще ги гледат.

КАК СТОЯТ НЕЩАТА В ЕВРОПАТА

към 13 юли, 2021 г. добрени са плановете на:

– Италия – 191,5 млрд. евро

– Испания – 69,5 млрд. евро

– Франция – 40,9 млр. евро

– Полша – 36 млрд. евро

– Гърция – 30,5 млрд. евро

– Германия – 25,6 млрд. евро

Към 15 март, 2022 година, България поиска отсрочка. ПАК.

И някой наистина ли мисли, че с темпото на защитаване на схеми за разходи нещастните хотелиери, дали подслон на бежанците, скоро ще си видят 40-те лева? Всуе завиждаха блюстителите на финансовата справедливост. Но никога няма да чуете някого от тях да ругае държавата, защото не знае как да изготви проекти за живи пари, които наистина да ни помогнат.

От Фейсбук профила на бивото лице на СДС Лияна Панделиева



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ