Адвокатът на Бойко: Днес сме 19 март, но 1949 година! Петков върши престъпление след престъпление

адвокат менко менков

„Днес сме 19 март 1949 година. Пресконференцията на Петков и Рашков по тъмни доби е парадоксален начин да представиш пред медиите доказателства за собствената си престъпна дейност. Всичко, което вършат премиерът и вътрешният министър представлява престъпление по Наказателно-процесуалния кодекс”, заяви по бТВ адвокат Менко Менков. Според него тълкуването на случая със среднощната пресконференция на Кирил Петков и Бойко Рашков има само едно тълкувание:

„Министър-председателят обвинява независимата прокуратурата, че не е изпълнила желанието му да бъде задържан бившият министър-председател Бойко Борисов”. Явно им е мъчно, че не могат да упражнят натиск върху следователите, които са на подчинение на прокуратурата. Според адвокат Менков, Кирил Петков и Бойко Рашков събрали на среща разследващите полицаи по случая. „Още сутринта, когато Петков пусна пост какво се очаква във връзка с арестувания Бойко Борисов, той казва – сега ще видим дали прокуратурата ще застане на страната на българския народ. Колко ужасяващо е това. Ако прокуратурата беше в изпълнителната власт, ние нямаше да сме в това предаване“, обясни той.

Менков подчерта, че Петков сам е искал да бъде разпитан като свидетел. „Той не може да бъде свидетел, защото свидетел е този, който е възприел факти и обстоятелства, а той ги е възприел чрез „Гугъл“, каза Менков.

„Имаше едно предаване „Събеседник по желание”- то няма такава форма, ставаш такъв, когато имаш какво да кажеш. На всичкото отгоре е предизвикал международен скандал като замества името на Лаура Кьовеши”, допълни адвокатът.

Менков съобщи, че в понеделник ще депозира жалба пред прокуратурата за извършено длъжностно престъпление.

„Това е чудовищно и трябва да спре“, каза Менков. Той обясни, че след като е пристигнал в Банкя не е бил допуснат 40 минути до дома на бившия премиер, а когато попитал дали има разрешение от съд за претърсвания и изземвания – казали, че действат по неотложност.

Според него „изключителният скандал”, който министър-председателят забърка с Лаура Кьовеши ще има своите последствия. Европейската прокуратурата с този казус изобщо не се занимава. Това са спекулации и лъжи, категоричен бе Менков.

По думите му, „Борисов е икона” – „В своето 12-годишно министър-председателство не си е позволявал да прави това, което сегашният министър-председател прави”, каза още адвокатът.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ