Спипаха автоинструктор с фалшиви дипломи и свидетелства, уреждал мераклии за шофьори

Полиция, КАТ

Автоинструктор от село Дюлево, община Стрелча, е бил спипан с фалшиви дипломи и бланки за свидетелства след акция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик, предава Монитор.

Акцията е проведена под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик, а полицейските служители са претърсили къщата на 52-годишния инструктор в селото и помещение-офис в областния град, съобщи говорителят на пазарджишката Областна дирекция на МВР Мирослав Стоянов.

Служители на сектора предприели разследване на базата на получена информация спрямо 52-годишен мъж от стрелчанското село Дюлево. По професия той бил автоинструктор за подготовка на водачи на МПС и упражнявал дейността си на територията на областта. След съгласуване с наблюдаващ прокурор и внесени от него искания в Районен съд-Пазарджик са издадени определения за претърсване на къщата му в село Дюлево и офис помещение в Пазарджик. Вътре органите на реда открили множество документи – бланки на свидетелства и дипломи за завършено образование, за които имало данни, че са подправени. Иззета е и компютърна конфигурация, съдържаща информация, свързана с разследването.

Работата по случая продължава под надзора на прокуратурата. Мъжът не е задържан поради здравословни причини, но ще се проверява колко време автоинструкторът се е занимавал с „бизнеса си“-да урежда мераклии за шофьори с неистински дипломи за завършено образование и дали няма и съучастници.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ