Великата Катя Дафовска помля министър на Петков! Е не може Руди Гела да е толкова неумен

радостин василев

Единствената ни олимпийска шампионка в зимен спорт и президент на федерацията по биатлон Екатерина Дафовска отвърна на спортния министър Радостин Василев във фейсбук. Ето какво написа тя:

Агресията не винаги e добър съветник. Не мога да си обясня настървението, с което министър Радостин Василев атакува легитимните ръководства на българските спортни федерации. Отказът му да се срещне с президентите на федерациите е отказ да чуе техните проблеми, но и техните предложения за оптимизиране на дейността. Същевременно, докато министър Василев е така е „принципен“ в намерението си да не се вижда с шефовете на отделните спортове, същият вече прие в кабинета си представители на „опозицията“ в българския биатлон. Как за мен – като легитимен ръководител на този спорт, вратата на кабинета му е затворена, а за водачите на опозицията – широко отворена…

Министър Василев вероятно е неосведомен или е подведен, тъй като в последните 10 години българският биатлон е спечелил 22 медала и записал 69 класирания в Топ 10 на големи шампионати – европейски и световни първенства и купи. Наред с цитирания от него световен вицешампион, европейски шампион и носител на Световната купа за младежи Благой Тодев, България завоюва бронз при девойките от първенството на планетата в САЩ тази зима и това би трябвало да е известно на един министър на спорта. Също така, ако беше проверил, Радостин Василев щеше да открие, че на миналогодишното световно младежко първенство България има 4 класирания сред първите 10 на планетата. А и когато оценява дейността на федерацията в последните 10 години, един министър би трябвало да знае, че от 2019 г. българският биатлон има световен вицешампион за мъже (определен и за Спортист № 1 у нас за годината), което не се бе случвало никога досега в историята.

В интерес на истината БФ Биатлон се е разплатила с НАП миналия петък, а закъснението е поради забавените вече три месеца бюджетни средства към всички федерации, което се случва за първи път в Министерството на младежта и спорта. Това е много по-голям проблем за целия българския спорт, отколкото цитираните наредби и нормативни уредби. Защото заради безпаричието се наложи с лични средства да плащаме текущите разходи и заплати на състезатели и треньори.

Убедена съм, че конфронтацията и отказът от диалог не са в полза на българския спорт. Министър Василев има подадената ми ръка за доброто бъдеще на българския биатлон…



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ