Психолог сензационно за Кирил Петков: Очаквайте агресивни изблици и други неприятни психични състояния

кирил петков

„Бях един от първите, който коментира странностите в поведението на господин Петков. Ако трябва да се пошегувам, той отдавна задмина любимия ни Стратег Димитър Пенев и любимеца на фейсбук Валери Божинов“. Това заяви социалният психолог Росен Йорданов пред „Труд“.

По думите му в поведението на премиера се открива и нещо много важно: една голяма част от грешките му издават такъв уплах и нервност, която е характерна за хора, които са поели повече въздух, отколкото може да поеме дихателната им система.

„Уплахът, страхът и нервността водят до тези вербални каламбури, които той сътворява постоянно. Политиката е сериозна професия, а той е крайно неподготвен за ролята, която прие с охота. Той по детски си мисли, че ще се справи с всяко предизвикателство по начин, който ще предизвика аплодисменти. Но не си дава сметка, че тези аплодисменти са били от преднамерено добронамерени към него хора. В случая той не е в тази роля. Грешките му демонстрират душевното му състояние. А то е – почти паническо. Няма да се учудя, ако скоро станем свидетели и на по-тежки форми от типа на агресивни изблици, паник-атаки и други неприятни психични състояния“, категоричен е Росен Йорданов.

На въпрос дали според него ще продължи войната между прокуратурата и той коментира:

„Това, което се случва, е изключително лошо. Но за съжаление много малко хора все още си дават реална сметка за тежките последствия, което ще има върху обществото ни. Остракирането на един държавен орган като прокуратурата е изключително пагубно за демократичните общества. За племенните общества, в каквото ни превърнаха през последните две години, това може би изглежда по-нормално“.

По думите му закриването на спецправосъдието ще ни върне в такова състояние на правосъдната система, което се е отричало.

„Това е просто едно добре забравено старо. Ако предишната система беше толкова ефективна, дали щяхме да имаме толкова коментари през последните 20 години, наблюдения, мониторингови доклади и какво ли още не, които ни тласкаха да променяме правосъдието си. Спомняте си, включително и аз съм си мислел, дали пък не трябва държавното обвинение да премине към изпълнителната власт. И наскоро получихме отговор, че към този момент и нивото на зрялост в обществото това е пагубно опасна идея. Защото видяхме, че колкото и парадоксално и неприятно да им звучи на обезумелите в транс хора, които се възбуждат, като видят Борисов да влиза в МВР като свидетел или под някаква друга форма, единствено прокуратурата в момента стои на страната на закона. Наскоро хора, които са от левия спектър ми споделиха, че това, което се случи с Борисов, Горанов и Арнаудова, е наистина опасен прецедент. Никога не се е случвало. Вярно, в миналото имаше неправилно проведени акции, но все пак имаше някаква информация – дали ще е запис, солидно свидетелско показание или улики, които да дадат обективно основание на органите са действат..

Росен Йорданов бе категоричен, че случилото се е от край до край изключително опасна злоупотреба с власт.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ