Властта с много важа новина за всички студенти у нас!

работа стаж

От днес до 8 май е отворена процедурата за кандидатстване за летен стаж в структурите на държавната администрация, съобщиха от Министерски съвет.

Всички български студенти, които се обучават в български или в чуждестранни висши училища, както и чуждестранни студенти в българските университети, могат да осъществят пълноценен стаж, придобивайки професионален опит в административните структури на всички нива в цялата страна.

В рамките на централизираната лятна кампания за кандидатстване се предлагат над 570 обяви за над 790 стажантски позиции. Интервютата с одобрените кандидати ще се проведат в периода 9 май – 6 юни , а първото класиране ще бъде публикувано на 7 юни.

Програмата се осъществява чрез Портала за студентски стажове в държавната администрация www.staj.government.bg. Цялата процедура – публикуване на обявите, кандидатстване и подбор, класиране, потвърждаване и приемане на студентите – е изцяло онлайн, като по този начин се осигурява публичност и прозрачност на всеки етап.

Продължителността на стажовете е от 10 до 45 работни дни, според нуждите на приемащата структура. По време на стажа студентите не получават възнаграждение и времето не се зачита за трудов и осигурителен стаж.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ