Проф. Гигов бие аларма: Ако тази мярка отпадне, това може да бъде фатално за България!

проф. д-р. Красимир Гигов

„Ваксинацията за коронавируса трябва да е задължителна“, заяви проф. д-р Красимир Гигов, бивш председател на Националния ваксинационен щаб и генерален директор на БЧК в ефира на bTV.

„Не може да има толкова страни със стара демокрация, в които ваксинацията е задължителна, а у нас да не е“, каза още Гигов.

По думите му интереса към имунизация е нисък, защото повечето хора смятат, че коронавирусът няма да ги засегне.

„Трябва да се търси баланса между здравеопазване, икономика и политика, но когато политиката натежава, резултатът не е добър. При нас беше политическо решение ваксинацията да е доброволна и резултатът го виждаме“, казва Гигов.

За отпадането на мерките срещу коронавируса Гигов коментира, че маските е трябвало да останат задължителни.

„Сметките показват, че има около 2 милиона души от населението у нас, които изобщо не са се срещали с коронавируса. Те са потенциален пациент на болниците“. Даренията за Украйна „До момента са изпратени 15 тира с хуманитарна помощ за страната. Това са над 250 тона. Има дрехи, обувки, хранителни продукти и лекарствени средства“, уточни още той. Получените парични средства досега са около 3 млн. лева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ