Извънредно! Мощен взрив разтърси Пловдив, огнеборци хвърчат към мястото

Пожарна

Товарен автомобил се взриви тази сутрин на „Коматевско шосе“ в Пловдив, съобщиха от полицията. Сигналът за инцидента е получен в 9,50 часа. Според предварителните данни по време на движение на автомобила се запалила една от кислородните бутилки, които се превозвали в него. На място веднага са насочени служители на пожарната и полицията. От лекарски екип е оказана медицинска помощ на водача, който по-късно и хоспитализиран в болница. На място са пристигнали три екипа огнеборци, които са угасили пожара.

Кметът Здравко Димитров е на мястото на инцидента. Според пожарната съседни сгради не са засегнати.

„Да благодарим на Господа, че няма жертви, защото по време на взрива не е имало хора“, коментира Димитров. Инцидентът е станал точно след завоя от ул. „Хаджи Димитър“ към „Коматевско шосе. Колата е гръмнала като бомба. Шофьорът е успял да избяга от взрива и по чудо се е отървал“, описа кметът. Изпепеленият автомобил вече е вдигнат от мястото на инцидента.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ