Проф. Ангелов попиля управляващите: Предизборната кампания ще е скоро, там ще викате

костадин ангелов

Бившият здравен министър и настоящ депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов срази от парламентарната трибуна управляващата коалиция. Повод за коментарите на проф. Ангелов бяха дебатите откъде ще дойдат парите за закона за здравно осигуряване на временно пребиваващите украински бежанци.

Проф. Костадин Ангелов каза, че законопроектът задава повече въпроси, отколкото решава проблеми. Не е имало публично обсъждане на текстовете. Засега държавата разчита само на общините и на доброволци. Хотелиерите да не се учудят, ако не получат обещаните им по 40 лева, защото това е станало стил на работа на „промяната“.

Народното събрание се превръщало в гумен печат, защото не се знаело откъде ще е финансирането за промените. Този закон ще е поредното сърдечно пожелание, но няма да реши проблемите на украинските бежанци, защото няма нито бюджетно, нито европейско финансиране, подчерта проф. Ангелов. От това в здравеопазването се създавала вакханалия.

Последваха коментари от страна на управляващата коалиция, като най-активни бяха от БСП. В отговор на председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски, който призовава народните представители от ГЕРБ да си свалят лентичките на

Украйна, които са закачили на реверите си, Ангелов поиска лично обяснение.

„Вие не знаете откъде ще дойдат тези пари. Обещавате помощи, но отпуснатите пари са 0 лева. Административният капацитет на българското правителство е нула“, изригна от трибуната бившият здравен министър.

Думите му разбуниха страстите в пленарна зала, като депутатите на БСП започнаха да се обясняват от място. „Предизборната кампания ще е скоро, там ще викате“, контрира ги проф. Костадин Ангелов и добави, че в обсъжданията на този закон се вижда ясно двуличието на БСП – хем се предлагат помощи за украинските бежанци, хем не казват откъде ще дойдат парите.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ