Няма край! Имотният балон у нас расте с висок темп: В София за месец скача с…

имот жилище строителство

Имотният балон у нас се раздува със скорост 7 евро на квадрат на месец. Това показват изчисления на „Телеграф“ за пазара в София на база данни от компании за недвижими имоти.

Така цената на двустаен от 70 квадрата расте средно с по 400 евро на месец. Средните цени на двустайните варират между 55 и 90 хил. евро. За тристаен трябва да се изръсим със средно 90 до 120 хил. евро. За покупка на мезонет трябва да дадем между 180  и 230 хил. евро.

От началото на 2018 г. има умерено покачване на цените между 3% и 5% в отделните квартали. Най-търсени и търгувани са двустайните апартаменти с дял 39%. Тристайните държат 35% от общите продажби. В първото полугодие цените се вдигат много нагоре, но в момента се наблюдава задържане на стойностите.

Покачването на цените се дължи на това, че има стабилно търсене и недостиг на жилища в предпочитаните райони през последните 2 години.

За наем на тристаен апартамент в центъра на София джобът ви ще олекне с 1150 лв. месечно. Най-евтин е наемът на двустайните апартаменти в Студентски град, където ще пръснете само 700 лева на месец, а пък за тристаен апартамент ще дадете 970 лв. месечно.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ