Киро Тъпото напълни гащите! Викат го на разпит в прокуратурата

кирил петков 4

Софийска градска прокуратура (СГП) ще призове министър-председателя на Република България Кирил Петков да се яви и да даде повторно показания в качеството му на свидетел по образуваното дело за евентуално изнудване на Васил Божков. Това съобщиха от държавното обвинение.

„Неговият първоначален разпит, проведен от разследващ полицай при Главна дирекция „Национална полиция“, явяващ се некомпетентен орган, е бил първото действие по разследването, с което е образувано досъдебното производство.

С оглед на това, проведеният разпит от 17.03.2022 г. няма правна стойност и следва да бъде саниран.

На същото основание бяха преповторени и разпитите на Бойко Борисов, Владислав Горанов, Севдалина Арнаудова, както и на други свидетели“, уточняват от прокуратурата.
„Г-н Кирил Петков ще бъде призован да се яви в сградата на Софийска градска прокуратура на 04.04.2022 г. – понеделник, като на свидетеля ще бъдат посочени още две резервни дати предвид неговата евентуална служебна ангажираност“, съобщават още от държавното обвинение.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ