Ексклузивно! БФС посече сериозно четирима от ЦСКА, единият нападнал съдиите

ЦСКА, Емблема

Дисциплинарната комисия на БФС наказа ЦСКА заради екшън по време на гостуването на „червените“ в Пловдив на Ботев в неделя в двубой от 20-ия кръг на Елитната юношеска група до 15 години. „Армейците“ загубиха с 0:1 и хвърлиха вината върху рефера Денислав Сталев, който е син на бившия шеф на Съдийската комисия Йордан Сталев, както и върху делегата Тони Пандарски, съобщава Блиц Спорт.

Най-активен в мелето бил Никола Николов, който залял с вода длъжностните лица, а дори се опитал и да ги удари. Заради хулиганското си поведение отнесе 6 мача наказание ( 2 за обида и още 4 за заливане с вода). Още двама негови съотборници, участвали в инцидента, бяха санкционирани от Дисциплинарната комисия.

Наказание отнесе и помощник-треньорът на ЦСКА Мартин Стоянов, който няма да изпълнява функциите си в следващите 3 мача и и глоба в размер на 375 лева.

Наказанията, наложени от Дисциплинарната комисия на БФС:

– По доклад за обида на длъжностни лица, на основание чл. 22, ал. 2, б. К, предложение 5 от ДП /2021/2022/ – ДК наказва Никола Николов – състезател на ПФК „ЦСКА“ гр. София със спиране на състезателни права за 2 срещи.

– По доклад за заливане с течност на длъжностни лица и опит за удар, на основание чл. 23, ал. 2, б. Е във връзка с чл. 6, ал. 7 и 8 от ДП /2021/2022/ – ДК наказва Никола Николов – състезател на ПФК „ЦСКА“ гр. София със спиране на състезателни права за 4 срещи.

– По доклад за обида на длъжностни лица, на основание чл. 22, ал. 2, б. К, предложение 5 от ДП /2021/2022/ – ДК наказва Тарек Жензарли – състезател на ПФК „ЦСКА“ гр. София със спиране на състезателни права за 2 срещи.

– По доклад за обида на длъжностни лица, на основание чл. 22, ал. 2, б. К, предложение 5 от ДП /2021/2022/ – ДК наказва Георги Попов – състезател на ПФК „ЦСКА“ гр. София със спиране на състезателни права за 2 срещи.

– По доклад за обида на длъжностни лица, на основание чл. 34, ал. 1, т. 6, т. 9, предложение 3 от ДП /2021/2022/ – ДК наказва Мартин Стоянов – пом. треньор на ПФК „ЦСКА“ гр. София със забрана за изпълняване на функции за 3 срещи и глоба в размер на 375 лева.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ