Последни данни за наръганата Павлина в Бургас: Майка й проплака от щастие

бургас

22-годишната Павлина от Бургас, която бе прободена с нож в главата от свой състудент и едва не загуби живота си, е изписана от УМБАЛ-Бургас. 15 дни продължи непрекъснатата борба на лекарите за нейното възстановяване.

На 14 март през нощта Павлина приета в УМБАЛ Бургас в тежко състояние и с опасност за живота, след като стана жертва на брутално клане от свой състудент – 22-годишния Кирил Петров. Преди това те били заедно на парти, младият мъж останал да спи в дома й и накрая забил цялото острие на нож в главата й, в областта над лявото ухо. От Павлина стърчала само дръжката, имала прободна рана и в областта на белия дроб.

Благодарение на непрекъснатите грижи на екипите на УМБАЛ-Бургас, пред професионализма на които цялото семейство на Павлина се прекланя, тя вече си е у дома. Последно тя се възстановяваше в Отделението по неврохирургия, където я наблюдаваха след животоспасяващата операция, лекуваха раните й, сменяха превръзки, а в момента се налага и терапия и продължаващо лечение със силни антибиотици.

„От вчера Павлина си е у дома. И това е благодарение на екипната работа и успешна реакция на всички медицински специалисти по веригата – като се започне от Спешното отделение, мине се през Операционния блок, Отделението по образна диагностика, Отделението по реанимация и се стигне до Отделението по неврохирургия. Лекарите, медицинските сестри, рехабилитатори и санитари – за мен всички те са светци. Грижеха се за Павлина като за свое дете, за да може тя да се прибере отново при нас. Много хора я обичат, много хора й изпращаха любов и искам да им благодаря чрез вас. Вярвам и в Бог, вярвам, че има сила, която помага. Благодаря и на отец Василий от храм „Света Троица“, който всеки ден ме изслушваше и подкрепяше в най-трудния момент за една майка. Поклон и пред всички хора, които дариха кръв за Павлина. Сега най-важно е детето ми, то да се възстанови и да се върне към нормалния си живот“, каза пред Флагман.бг майката на Павлина – Весела В.

Флагман.бг припомня, че 22-годишният Кирил Петров бе задържан в след като наръга с нож своята състудентка Павлина и сестра й. Всички заедно били на купон и когато той свършил, Кирил казал, че остава да нощува при сестрите.

През нощта се събудил и му се приискал секс, след което започнал да закача колежката си. След отказа й той избухнал, грабнал ножа и започнал да я ръга.

На помощ се притекла сестра й, която получила удар от ножа в ръката.

27-годишната жена също била ранена, но по-леко и успяла да излезе и с писъци събуди в 4,30 часа през нощта съседите от ул. „Хаджи Димитър“ с викове за помощ и че горе в апартамента колят сестра й.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ