Скандални разкрития! Ето какво изплува за Диего Алонсо, фалирал „Олимпик“ и съсипал хиляди българи…

Олимпик

Собственикът на фалиралия кипърски застраховател „Олимпик“, който остави без „Гражданска отговорност“ близо 200 хиляди коли в България, търгува и с оръжие. Това показа проверка на в. „Труд“.

Едноличен собственик на капитала на „Олимпик“ АД е испанецът Диего Гонзалес Алонсо. Това става ясно от кореспонденцията на Комисията за финансов надзор с надзорния орган по застраховането в Кипър.

Алонсо е собственик на „Олимпик“ чрез неговата фирма Hispakol.

От комуникацията с кипърския надзор КФН разполага с ограничена информация за акционера, от която става ясно, че основната му дейност е в други държави извън България и Кипър, и освен чрез клона на застрахователя по никакъв начин не е свързана с България.

Проверка обаче показа, че дейността на Диего Гонзалес Алонсо е много разнообразна и интересна и поставя въпроса как „Олимпик“ е получил лиценз в Кипър.

През юни 2015 г. Комисията за ценните книжа в Испания (CNMV) предупреждава обществеността, че лицето Диего Гонзалес Алонсо няма лиценз да предоставя инвестиционни услуги. Испанецът притежава и застрахователно дружество в Бразилия, което също оперира под марката „Олимпик“. Алонсо има бизнес и в Санто Доминго – столицата на Доминиканската република. Според информационни агенции в Кипър испанецът развива застрахователна дейност и на Коморските острови в Индийския океан.

Снимка:Би Ти Ви



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ