Огромна трагедия! Бащата на Илия Павлов почина внезапно в хоспис!

Свещ

Почина Павел Найденов, бащата на Илия Павлов. Това съобщи 24 часа, като се позова на информация на бившия зам.-председател на „Мултигруп“ Георги Петков.

В началото на годината Найденов е получил инсулт. След това се е заразил с COVID-19. Близките му са го настанили в хоспис, до последно се е налагало да му се дава кислород.

Урната на Павел Найденов ще бъде положена или в Боянските гробища или в Долни Богров, където са положени и костите на баща му. Синът на Найденов – Илия Павлов е една от най-известните фигури от времето на т.нар. „преход“. Той е бивш борец и републикански шампион, както и бизнесмен със силна намеса в политическия живот на страната по онова време. Завършил е журналистика и за кратко е работил във вестник.

Илия Павлов бе основател и собственик на известната корпорация „Мултигруп“, а същото така в началото на века бе сочен като един от най-богатите българи. През ноември 2002 г. полското списание „Wprost“ оцени неговото състояние на 1,5 милиарда долара, но няколко месеца по-късно Павлов бе застрелян от снайперист пред офиса на „Мултигруп“ в столицата.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ