Аферата с руския шпионаж се заплита: Двама от ДАНС аут от работа

ДАНС

Аферата с руския шпионаж у нас се заплита. Шефът на ДАНС Пламен Тончев съобщи, че двама от Агенцията са със спрян достъп до сградата и отстранени от работа, предава Телеграф.

„Искам да уверя обществото, че ДАНС има изключително добре изграден механизъм за вътрешен контрол и ние не се колебаем да предприемем действия, включително срещу наши служители, независимо какво ни коства, за да можем да изчистим структурите на Агенцията от елементи, които нямат място в нея“, категоричен бе Пламен Тончев.

Той заяви, че разработката е изцяло на ДАНС и на неговите колеги от Дирекция „Вътрешна сигурност“.

„След събраните данни от страна на Агенцията, ние сме информирали в сряда следобед прокуратурата. На база на нашите данни е образувано вчера досъдебно производство и са предприети необходимите действия“, каза Тончев.

Той посочи, че вчера в Агенцията са били следователи от Националната следствена служба, на които те са предоставили в условията на НПК компютърна техника.

„Взети са мерки въпросните наши служители, които са уличени в извършването на шпионска дейност да не бъдат допускани до сградата на Агенцията. В момента те са отстранени от работа“, заяви Тончев.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ