Доктор огласи голата истина за К-19 и какви скандали ни чакат: Научете се да живеете с вируса

Коронавирус

„Трябва да се научим да живеем с Covid, защото той е тук“. Това заяви в интервю за БНР д-р Мирослав Спасов, педиатър и личен лекар:
„Аз ще продължа да изисквам в кабинета ми да се влиза с правилно поставена маска, защото си циркулират всички останали респираторни вируси, не само Covid. Това е една предпазна мярка от заразяване както на здравния персонал, който ви преглежда, така и на вас самите.

От друга страна не можем да задължим хората, така че честно казано с този пожелателен характер очакваме да има и конфликтни ситуации в кабинетите, тъй като голата истина е, че въпреки извънредната противоепидемична ситуация и наложените мерки, те не се спазваха у нас“.
„До миналата седмица в моята практика имаше тенденция за намаляване, но от понеделник към днешна дата имам около 60 ново диагностицирани пациенти, което никак не е малко“, добави още д-р Спасов.

Във връзка с предложените промени относно работата на личните лекари д-р Спасов коментира:
„Ние не сме обидени. Ние не се притесняваме за нашето бъдеще, защото за всеки един лекар винаги ще има работа.

Проблемът е, че здравна реформа се провежда от 1998 година, не е от сега. Това, което ни обижда, е, че хора, които предлагат идеи, би следвало да познават как работи системата, би следвало да говорят с правилните термини, а не да хвърлят просто едни идеи в бъдещето“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ