Гърми скандал! Обвинението в побой срещу дясната ръка на Рашков – тежък провал на МВР

бойко рашков

Огромен провал за МВР и за професионализма в редиците на вътрешното министерство е обвинението в побой срещу дясната ръка на Бойко Рашков. Това коментират пред ПИК експерти в сектора.

Прокуратурата е образувала наказателно производство за причиняване на лека телесна проведа на служител на МВР от друг служител, който заема ръководна длъжност в Министерството на вътрешните работи. Потърпевшият е пожарникар, който бил набеден за корумпиран полицай, а в опит да бъде арестуван, директорът на Дирекция „Вътрешна сигурност“ Георги Георгиев му нанесъл удари.

В последствие се оказало, че пожарникарят бил арестуван погрешка.

Топ криминалисти коментират, че подобна ситуация е срамна за оперативните служби, след като не са могли да различат случайно преминаващ гражданин от техния оперативен обект. Това показва, че ангажираните служители в тази операция не са си направили труда да се запознаят със снимката му от неговите документи за самоличност, с каквато информация разполагат всички звена в МВР, дори и нотариусите.

В допълнение топ криминалистите коментират, че ако по този случай е имало ползване на СPC, то подобна грешка граничи с явна небрежност и липса на минимални криминални умения и опит от страна на ангажираните служители и ръководителя на операцията.

Това е пореден удар за вътрешния министър Бойко Рашков, който очевидно е загубил всякакъв контрол върху подчинените си и нехае за аматьорщината в редиците на МВР. Рашков продължава да е фиксиран единствено в арестите и репресиите срещу представители на опозицията в лицето на ГЕРБ и най-вече срещу лидера на партията Бойко Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ