Тодор Александров: Време е да изхвърлим боклука! Нямали сме такъв комедиант за премиер!

Кирил Петков, Асен Василев, Атанас Атанасов

Време е да изхвърлим боклука, пееше преди години шоуменът Слави Трифонов. После той стана партиен началник с гръмки обещания за референдуми, намален наполовина парламент, без партийни субсидии и куп още популистки обещания. Имаше възможност „да изхвърли боклука“, но го изхвърлиха него.

Задмина го по популизъм дуетът Киро-Кокорчо с „нулева корупция“, „милионни инвестиции“, „възстановяване на парламентаризма“ и „промяна“. После Слави стана коалиционен партньор на тези двамата, с които се оплюваха и съдеха миналата година. От тогава „народният трибун“ от телевизия 7/8 се покри.

Пише по един пост, дали той самият го прави остава мистерия, месечно в социалните мрежи, колкото да видим, че е жив. С един министър в кабинета, но осребряващ подкрепа. Докато не му натиснаха „,копчето и го накараха да се запъне за шеф на БНБ. Срещу „промяната“.

Дори и на феновете на кокорчовците вече е ясно, че правителството, сбирщина от коалиции на коалиции, отива на боклука. А комедиантите Киро Кокорчо, техните роднини, кумове, баджанаци и приятели слизат от сцената като полезни идиоти. Използвани от който трябва и захвърлени. Както стана с Мая Манолова, която подтичваше след „промяната“, но не я огря и сега ги плюе. Нея и хаджигеновците ги извадиха от терена като вече ненужни играчи и също ги захвърлиха на боклука. Язък за костюмчетата, поличките и рокличките, закупени от столичните бутици и прическите по 1000 лева на Мая.

Същото ще се случи и с КирчоКокорчовците, въобразили си, че са някаква промяна. Кукловодите им първо се дистанцираха от тях, сега им точат ножа. Щом „червеният поп“ и Инджова пак са на площада, работата е ясна. Нещо повече. Правителството на „промяната“, ДБ, БСП и Чалгарите се самосваля без да се усети.

Никога България не е имала такъв комедиант за министър-председател. Функционално неграмотният, не може да пише и да говори на български език, Кирил Петков е от резил в резил. Въпреки това той продължава от сутрин до вечер да плещи глупости. Централните емисии на угодните му национални телевизии започват и свършват с него. Петков за бюджета, Петков за Украйна, Петков за футбола, Петков за….Несвързани приказки, несвързани мисли, които той срича от някакви листове. Казват, че така говорел и на английски.

Преди време призовах „пиарката“ му Дияна Дамянова да го върже някъде в МС и да спре медийните му изяви, за да не се излага. Не ме послушаха и кировиадата продължава. Логореята цели да заглуши пълният провал на кабинета и парламентарното мнозинство. До момента Народното събрание няма приет нито един закон. Всички обещания за някакви мостове над Дунав, милиардни инвестиции, спиране на „кражби на над 8 милиарда лева“, заводи за коли и летища се оказаха пълен въздух. Затова Киро напъва да говори и говори. Лъже на всяка крачка, от сутрин до вечер. На такъв българинът му вика „гьонсурат“.

От една година Борисов и ГЕРБ не са на власт. Кирил Петков, Асен Василев, Рашков, Денков и други бяха министри в служебните кабинети на Радев, сега са в редовно правителство. Спряха „кражбите на 8 милиарда лева“, но от декември до сега фискалният резерв е стопен от 10,5 милиарда лева на 6,487 милиарда лева, от които неприкосновеният „Сребърен пенсионен фонд“ от 4,5 милиарда лева. Къде изчезнаха парите, при положение че правителството всяка седмица тегли милионни заеми?

Къде са все пак парите, след като бедстващият от цените на ток и газ български бизнес не получи нито лев компенсация ? Не са платени дори обещаните на хотелиерите по 40 лева за приемане на украински бежанци. Къде отиде „увеличението на пенсиите“, което още от късната есен бе „изядено“ от галопиращата инфлация?

Провалът на кабинета на „промяната“ е пълен и е на всички „фронтове“. Министър, наречен „голият чичко“, си урежда летище в родния град и се сърди, че червен кмет го саботирал, друг почтен назначава неграмотни съпартийци на сладки постове, трети търси иновации, но намира само държавни финанси, които да контролира с жена си.

В сравнение с тези комедианти хора като Жан Виденов и Р.Овч. изглеждат направо „титани“ на демокрацията.

Ясни са целите на това управление. Далавера с парите от Плана за възстановяване, ако все пак успеят да получат одобрение от Брюксел, прокарване на американските интереси в снабдяването с газ и газовите коридори и пълна капитулация и предателство по темата „Македония“, защото така са им наредили американските господари.

След което ще си заминат оттам, откъдето се пръкнаха. С „изработеното“ под мишница. Някакъв си Лорер заяви в една телевизия, че народът ги чакал като месии да спасят България.

Преди една година никой не беше чувал ни за Лорер, ни за жена му дето пие шампанско за 130 лева, докато хора умират на опашки за олио, ни за Просто Киро, Ленчето и Калинчето. Комедийната трупа ще приключи представлението на сцената и ще избяга с парите от касата на театъра.

Всичко това дължим на главния кукловод, поне той се мисли за такъв, Румен Радев и подкрепящите го олигарси, с които чатеха президентските съветници.

И на разни демократични посланици. „Промяната“ вече ни струва твърде скъпо. Политическият „инженеринг“ на Радев и олигарсите зад него ни излезе през носа, чрез машините на Мадуро и Бойко Рашков. Сега ни готвят нова порция президентски хора за управление на страната. И това ще ни довърши. Затова е време за пролетно почистване и изхвърляне на боклука, наречен „промяната“, заедно с патериците му ДБ, БСП и ИТН.

Тодор Александров, breaking. bg



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ