Борисов: Подлъгаха хората! С меморандума се топят и въвличат посолства, мажат с лъжи

бойко борисов

„Благодаря на всички, които дойдоха от Варна, въпреки че вече бяхме по килиите. Защото Варна без „Хемус“ остава далеч, а както се вижда скоро няма да се случи. Тази зала, която събира по 6 хиляди души, при обследването се оказа, че има джоб с вода, колоните висяха закачени на залата, можеше да има хиляди жертви. Така заварих Варна, направихме най-красивата зала. Благодаря на ръководството на града, че и за бежанците помагат толкова. Няма да говоря за плажовете, при липсата на пречиствателни станции. Колко направихме за това днес да имате най-чистите плажове, улиците, научих всички квартали в града, спортни зали, училища, детски градини. Тази едно година провал, вече до Търново щяхме да сме на чакъл – пълен провал. Оставихме им и парите за „Хемус“ в сметка, те ги опукаха“, припомни още лидерът на ГЕРБ.

Той подчерта, че не само не се строи нищо ново, но и нищо не се ремонтира, дори и мантинелите след катастрофите. „Вчера сутрин, вървеше надпис – „Киро Петков каза, че няма да се вдига цената на тока“. Където на живо, на умрело, в офис, зад офис, кризисен пиар да си мажат лъжите. Но забравя, че само преди 2-3 месеца каза, че КЕВР едва ли не е излъчена от ГЕРБ, а след обед комисията излиза и обявява увеличението. Представяте ли си каква манипулация! 30% инфлация, а само преди месец имаше мощен пиар как осигурява хляба на българина, като купува жито. Как не отидохте до един склад да видите колко жито е купил. 10 дни от сутрин до вечер ареста на Борисов и Арнаудова“, заяви още Борисов.

Той подчерта, че е пълна лъжа с увеличението на пенсиите и помощите при тази инфлация, при положение, че всичко това се топи. Той запита от къде се дават парите?! „Няма да викате „оставка“, тези трябва да останат докато станат 0%, да се изчисти България от тях. Всяка седмица по 500 милиона дългове ви се трупат и ще се плащат в пъти по-високи лихви. Не се намери един журналист да ги сумира и да пита къде са. Това се казва медиен комфорт, пълен медиен комфорт се нарича това“, допълни още Борисов.

Той благодари на владиците и Светия Синод, които отказаха среща с Кирил Петков и не забравиха, кой в най-голямата ковид криза не затвори църквите и храмовете. А днес една керемида не се слага от „тези неверници“.

„Виждате как президента Радев се пази от тях, защото ние оставихме 12 милиарда в хазната, пълни сметки с пари за всичко. Дори Асен Василев не може да си изкриви душата и да каже, че в държавата няма пари. И златото в БНБ непокътното и аз съм от малкото, който не даде да се изнесе златото от България“, заяви Борисов.

Той повдигна и въпроса за Украйна, като според него не разбира как Балкански поток осигурява природния газ за Европа, печели милиони от транзитни такси и това според правителството на Петков било лошо. „Че не дадох да мине през Гърция и сложих България на газовата карта. Затова всеки може да остане без газ, но не и България. Стигнахме до там ДБ да забрави, че са коалиция и излизат да четат декларация срещу управлението. Те на МС трябва да са взели решението, а не да четат декларация на опозицията и ние да им внасяме закон. Когато става въпрос за въоръжение и нападение над нашата приятелска държава, само така може да се прекрати войната. Всички останали дават и Путин си говори и с Германия и Франция, ама само нас щели да нападнат“, допълни още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ повдигна въпроса и за побоищата в Министерството на земеделието, където само се сменят зам.-министри.

„Подлъгаха хората с машините, с чекмеджета. С меморандума се топят и въвличат посолства. Само да припомня, че когато има подписване на меморандум в присъствието на премиера, означава, че отиваш във всяка банка и теглиш пари, защото това означава, че държавата се е съгласила. Петков вчера каза, че ще постави ДАНС да провери, но ако проверят през търсачката Гугъл излиза само корупция“, заяви Борисов и припомни, че става дума за 1 млрд. долара. Лидерът на ГЕРБ припомни, че материалът от „Файнешъл таймс“ не е станал интересен на медиите и припомни доклада на „Амнести“, където пише, че Бойко Рашков и Тошко Йорданов заплашват журналисти. „Заплаха означава да няма последици, а вие уволнихте Гавазова. Бойко Рашков излезе и каза, че не трябва да я има и ето, няма я. Излезте и кажете – това е катастрофа за медиите. Едва ли въобще ще има и секунда за нас, но това не ни интересува, защото залите ни са пълни и хората говорят“, подчерта Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към парламентарната група да не внасят вот на недоверие, защото коалицията сама се разпада и без това. Той даде за пример избора за нов гуверньор на БНБ, както и дипломата на Андрей Гюров. „Не съм чел документите, но това което ми казаха се оказва, че той един Нустрадамос и вижда в бъдещето. Нека си го изберат, може и в еврозоната да ни вкара“, с насмешка обяви Борисов.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ