Адемов хвърли бомба с пикантни подробности за историческата среща Петков-Байдън

кирил петков джо байдън

„Преди няколко дни в Брюксел се проведе историческа среща между колосите в международната политика, премиерът ни Кирил Петков и Джо Байдън, президент на САЩ.

Целокупният български народ може да се гордее с този грандиозен успех във външната ни политика“, това написа евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов в личния си фейсбук профил.

Ето какво още сподели той за „историческа среща“ (публикуваме думите му без редакторска намеса):

А ето и вероятната хронология на срещата:

„Вървя си аз по коридорчетата в Брюксел и кого да видя срещу себе си – Джо, да бе, Джо Байдън! И викам си ще му викна. И му викнах:

– Джо, му викам, аз съм Кирил, но ти може „просто Киро “ да ми викаш, а някои в България ми викат и г-н премиер.

Аз съм този, му викам, който стана премиер и за да възстановя върховенството на закона, сгазих Конституцията ни.

Но когато станах премиер, викам му, аз казах на моите – оттук насетне няма наши, няма ваши, на служби ще назначавам само мои хора, им викам. Приятели, семейни приятели, кумове, кумици и други, близки до сърцето ми хора.

По този начин, му викам, с нулевата толеранция към корупцията ще постигнем голяма куролация.

Викнах му, че си имам и добър вътрешен министър, малко е милиционер, но е близко до хората. Е, неговите полицаи не стоят до него, нещо стачкуват, но той е близко до всеки един човек от хората. Независимо този човек в България ли е, в Белград ли е, или в Дубай.

Изобщо всичко ми е мед и масло, само дето имам проблем с олиото. Но то е заради едни лоши младежи и девойки от една лоша партия, които ми вдигат цените, му викам. Но им викам да знаят, че Асенчо Василев им е вдигнал мерника.

Още му викам Джо, искам да благодаря на вашия човек там, дето е изнамерил Гугълето. Гугълето е голяма работа, оттам научавам много неща. Му викам му, че гугълето ми е направо като настолна…компютър.

Джо ме гледа и нищо не ми вика. Но ми кимна! Голям жест! От мен да знаете, от Харвард го знам – американски президент не кима на всеки!

С кимването искаше да ми каже- викай си Кириле, викай си, докато има кой да те слуша, викай си. После и да викаш, и да не викаш все тая.

Исках още за някои неща да му повикам- за мостовете над Дунав, за тунелите под Стара планина, за магистралите надлъж и нашир, за летищата, за спестените 8 милиарда, за милиардите заеми, но той ми обърна гръб и си тръгна.

Така неусетно ми изтекоха тези исторически 8 секунди от нашата дълга и дълбоко съдържателна среща с Джо Байдън, която промени из основи взаимоотношенията между България и САЩ и здраво ги заздрави.

Ся’ отивам да щракна едно селфи с Урсула, защото след няколко дни пак ще дойде в България, за да подпишем пак Плана за възстановяване и устойчивост.

И си викнах накрая на себе си си викнах: „Кириле, Кириле, голяма работа си Кириле“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ