Млада кметица разпъва пожарни шлангове, готова да се хвърли в огъня (СНИМКИ)

кметица

Пъргава и опитна се оказа младата и амбициозна кметица на пловдивското село Марково Десислава Терзиева в разгръщането на пожарни шлангове. Тя заедно с гасаческата група, състояща се от 13 доброволци, мина през обучение в потушаването на огнени стихии, предава 24 часа.

Тренировките се проведоха в Пловдив, а Терзиева бе една от най-бързо усвояващите противопожарния занаят. Тя с лекота разгръщаше шлангове, образувайки пълна бойна линия в гасенето на пламъци.

Само за седмица баровското село Марково бе сполетяно от четири пожара, като последният беше вчера. Терзиева предупреди, че пуска патрули да следят и да налагат санкции на нарушителите. Успоредно с групата мина през професионален инструктаж за борба с огъня.

„Гасачите на Марково са първата сформирана доброволческа група в община „Родопи“ с отговорник Костадин Колев. Вече е набавено и част от оборудването. Изготвена е координация за действие при пожар между кметството, пожарната и доброволците“, обясни Терзиева. И благодари на пожарникарите начело с техния шеф комисар Георги Мангараков за оказаните ценни съвети.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ