Недоволството расте: Децата на Милен Цветков обжалват присъдата на убиеца му

Кристиан Николов

Децата на загиналия в зверска катастрофа журналист Милен Цветков обжалват присъдата му, съобщиха за Телеграф от Софийския градски съд.

Всички страни по делото срещу Кристиан Николов, който помете с джипа си колата на Милен Цветков, не са доволни от присъдата му – 9 години затвор. На 10-и март прокурорът е внесъл протест. Въззивни жалби са подали частните обвинители Боян Цветков- син на Милен и майка му Ивета Гоцова, както и дъщерята на журналиста Калина Цветкова. Жалба срещу присъдата подаде и осъденият Кристиан Николов.

Две години след смъртта на журналиста, който загина навръх Великден на 19 април 2020 година, делото срещу шофьора Кристиан Николов още не е стигнал до втора инстанция Софийския апелативен съд. На четвърти март тази година Софийският градски съд призна за виновен Николов в непредумишлено убийство на Цветков при катастрофата причинена от него, и го осъди на 9 години затвор и отнемане на шофьорската книжка за 10 години. Прокуратурата и частните обвинители настояваха, че има умисъл, тъй като в кръвта на младежа бяха открити три вида наркотици. Той помете колата на Милен Цветков на червен светофар със 100 километра в час.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ