Скандал! Щерката на Янев имала тройки в СУ, сега е с 3 бона държавна заплата (СНИМКИ)

Стефан Янев

Дъщерята на бившия военен министър Стефан Янев втора година е на сладък пост в енергийното дружество „Булгаргаз“, където получава над 3 хиляди лева държавна заплата за позицията си на експерт в отдел „Международно сътрудничество и връзки с обществеността“. Там тя е назначена на 1 юни 2020 г., като е подала сама молбата си за работа в газовия доставчик и е била одобрена след интервю, съобщава ПИК.

Тъй като е завършила специалност „Публична администрация“ в Софийският университет, длъжността била в нейните професионални компетенции. Оказва се обаче, че Екатерина съвсем не е била сред най-силните студенти във випуска.

Протоколите от изпити, проведени по време на обучението й, доказват, че щерката на Янев не е държала отличен успех. От резултатите от тест по „Статистика“ например, проведен в първия курс от обучението й, публикувани в интернет, се вижда, че е изкарала оценка среден 3.

Само няколко месеца след като се дипломира в СУ, Екатерина основава и свой собствен бизнес. На 8 септември 2015 г. тя регистрира фирмата си „Флеър Евентс“ с капитал от 2 лева, която се занимава с организация на събития, ресторантьорство, кетъринг, търговия и други дейности. По-късно, очевидно вече ориентирана към държавната работа, през 2019-а тя прехвърля изцяло бизнеса на своя годеник Иван, който пък е сред най-известните бармани у нас. Последният публикуван финансов отчет на фирмата показва, че за 2019 г. тя е генерирала 66 хиляди оборот, от които 38 бона са чистата печалба.

Екатерина и Иван все още нямат брак, но са сгодени и са родители на обща дъщеря. Семеен е и нейният брат Костадин Янев, който пък е баща на момченце. Той също работи на държавна заплата, отново в сферата на енергетиката.

Синът на бившия служебен премиер започва като младши експерт в дирекция „Проекти“ на Българския енергиен холдинг през 2017 г., а към момента е повишил професионалното си ниво и вече се води експерт в отдел „Газови проекти“. Завършилият финанси в СУ Костадин също получава повече от апетитна заплата.

Според последните данни от 2015 г. средната заплата в БЕХ е била 2854 лева. 7 години по-късно възнаграждението със сигурност е нараснало, предвид повишаването на стандарта на живот и инфлацията.

Янев с жена си Пенка на дипломирането на дъщеря им в Софийския университет

Щерката на Янев позира по бански в компанията на любимия си

Дъщерята на бившия премиер с половинката си Иван и детето им



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ